Skip to main content

Hitta din nästa wedge

Att hitta rätt golfklubba för varje situation är en viktig del av att spela bra golf. När det gäller korta inspel mot green är wedgeklubbor nästan ett måste.. En wedge har mycket loft, vilket gör det lättare att få bollen att stanna på greenen när den landar.

Det finns olika typer av wedgeklubbor, exempelvis pitching wedge, sand wedge och lob wedge. Vilken typ av wedge du väljer beror på vilken typ av skott du vill utföra och vilken typ av underlag du spelar på.

När du väljer en wedgeklubba är det viktigt att du testar den för att se hur den passar just dig och din sving. Det är också viktigt att du tar hänsyn till skillnaden i loft och bounce mellan olika wedgeklubbor. Loftet påverkar bollens höjd och landningsvinkel, medan bounce påverkar hur klubban reagerar på underlaget.

För att testa en wedgeklubba bör du först utvärdera dess loft och bounce genom att jämföra den med dina nuvarande wedgar i din bag. Testa sedan klubban genom att göra några provslag för att se hur bollen reagerar på klubban och vilken typ av bollflykt du får.

Wedgar är ett viktigt verktyg för att göra korta inspel mot greenen och det är viktigt att testa och utvärdera olika klubbor för att hitta rätt för dig och din spelstil.

Jag ser fram emot att hjälpa dig hitta din nästa wedge.